Lammfärsspett med Felix Kebabsås
Smakrika, saftiga kebabspett som passar perfekt med Felix Kebabsåser. Servera med krispig jalapeño, picklad rödkål och nylagade pommes!

Portioner 4
Tillagningstid 50 minutes mins
INGREDIENSER
Lammfärsspett
- 1 liten, gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 3 msk ströbröd
- 1 tsk salt
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk koriander (torkad)
- 2 msk hackad persilja (fryst går bra!)
- chiliflakes
- svartpeppar, mald
- 500 g lammfärs
- 8 st spett
Picklad rödkål
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
- 0,5 dl ättiksprit (12%)
- 200 g rödkål
Till servering
- Felix Het Kebabsås
- Felix Mild Kebabsås
- kebabbröd
- sallad
- jalapeño
- färsk koriander eller mynta
- Felix Pommes
RECEPT
Kebabspett
- Mixa den gula löken med mixerstav, alternativt finhacka den. Blanda ihop lök, pressad vitlök, ägg och ströbröd. Tillsätt alla kryddorna och låt röran stå i 5 min så ströbrödet hinner svälla. Rör sedan ner lammfärsen och forma 8 avlånga rullar. Trä ett spett igenom varje rulle.
- Stek spetten runt om i en stekpanna tills de är genomstekta. Det går även fint att steka spetten helt och hållet i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i ca 15 min på 200C.
Picklad rödkål
- Mät upp socker, vatten och ättiksprit i en kastrull och låt det koka upp, ta sedan från värmen. Strimla rödkålen tunt och lägg ner den i lagen. Förvara i en glasburk med lock i kylen.
Servering
- Lägg ut kebabbrödet, lägg på sallad, skivad jalapeño, strimlad rödkål, kebabspett (glöm inte att ta ut spettet före servering) och färska kryddor. Ringla över rikligt med Felix goda kebabsåser!