Krämig chorizogryta
Den här korvgrytan med chorizo är både lättlagad och full av smak! Med en krämig tomatsås på osötad ketchup, grädde och champinjoner blir det en rätt som hela familjen kommer att älska.

Portioner 4
Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
- 200 g champinjoner
- olja, till stekning
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 300 g chorizokorv
- 1 paprika
- 1 dl Felix tomatketchup osötad
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk kalvfond
- 1 msk dijonsenap
- salt
- peppar
- 2 tsk oregano
RECEPT
- Skölj och skär champinjonerna i kvartar. Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs champinjonerna tills de vattnats ur och fått en fin yta. Häll över svampen i en skål och ställ åt sidan.
- Skal och hacka lök och vitlök. Fräs löken mjuk i stekpannan utan att den tar färg. Tillsätt sedan vitlöken och fräs försiktigt ytterligare någon minut. Häll över löken i skålen med svamp.
- Skär chorizo i slantar och bryn i stekpannan. Skär paprika i strimlor och tillsätt pannan. Bryn tills korv och paprika har fått lite färg. Häll sedan ner skålen med svamp och lök i pannan och låt fräsa ihop.
- Häll över ketchup, grädde, kalvfond och dijonsenap. Koka ihop och smaka av med salt, peppar och oregano.
- Servera med ris, pasta eller potatis.