Köttbullar med citron- och vitlökspasta toppat med ugnsrostade körsbärstomater och parmesan
Testa detta lättlagade men lyxiga vardagsrecept på citron- & vitlökspasta med köttbullar och ugnsrostade körsbärstomater, toppat med parmesan. En smakfull och snabblagad maträtt som måste provas!
Portioner 2
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 knippe ugnsrostade körsbärstomater
- 300 g pasta
- 1 paket Felix Delikatessköttbullar med grönsaker
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 knippe basilika
- 1 knippe persilja
- 1 ½ dl riven parmesanost
- ½ pressad citron
RECEPT
- Sätt ugnen på 200°.
- Ugnsrosta körsbärstomaterna tills de är mjuka (15-20 min).
- Koka pastan enligt anvisningar.
- Stek köttbullarna enligt anvisningar.
- Stek hackad vitlök i lite smör, i en separat stekpanna.
- Tillsätt hackad basilika och hackad persilja.
- Stek på lite lätt och tillsätt citronsaft från en halv citron.
- Ta 1 dl av pastavattnet och häll ner i stekpannan med vitlök och örter.
- Häll av allt vatten från den färdigkokta pastan och tillsätt därefter pastan i stekpannan med vitlök och örter.
- Addera 1,5 dl riven parmesanost.
- Blanda ihop allt.
- Servera med köttbullarna och toppa med lite extra parmesan, basilika och de ugnsrostade tomaterna.