Kale Ceasar med saftig kyckling

En fräsch och matig twist på den klassiska ceasarsalladen – med grönkål, kyckling, krispiga krutonger och krämig Felix Ceasardressing. Perfekt till både lunch och middag!
Kale ceasarsallad med kyckling och Felix Ceasar dressing, brödkrutonger, parmesan.
Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes

INGREDIENSER

  • 1 st romansallad
  • 200 g grönkål
  • 2 st avokado
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl Felix Ceasardressing
  • parmesan
  • salt
  • peppar

Kyckling

  • 4 st kycklinglår
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • ½ msk paprikapulver
  • ½ msk salt

RECEPT

  • Marinera kycklingen med alla ingredienser och lägg in i kylen. 
  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Hacka brödet till små krutonger, ringla på olivolja och salt. 
  • Sätt in både kycklingen och brödet i ugnen. Ta ut brödet efter ca 10 min, och kycklingen efter 20 min.
  • Hacka grönkålen och massera med lite olivolja och salt. Lägg i en stor skål. Hacka romansalladen och avokadon, och lägg ner i samma skål. 
  • Ringla över Felix Ceasardressing och blanda runt. Hyvla parmesan, och toppa med kycklingen, krutongerna och ringla över lite extra Ceasardressing!

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search