Kale Ceasar med saftig kyckling
En fräsch och matig twist på den klassiska ceasarsalladen – med grönkål, kyckling, krispiga krutonger och krämig Felix Ceasardressing. Perfekt till både lunch och middag!

Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 st romansallad
- 200 g grönkål
- 2 st avokado
- 2 skivor surdegsbröd
- 2 msk olivolja
- 1 dl Felix Ceasardressing
- parmesan
- salt
- peppar
Kyckling
- 4 st kycklinglår
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk chiliflakes
- ½ msk paprikapulver
- ½ msk salt
RECEPT
- Marinera kycklingen med alla ingredienser och lägg in i kylen.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Hacka brödet till små krutonger, ringla på olivolja och salt.
- Sätt in både kycklingen och brödet i ugnen. Ta ut brödet efter ca 10 min, och kycklingen efter 20 min.
- Hacka grönkålen och massera med lite olivolja och salt. Lägg i en stor skål. Hacka romansalladen och avokadon, och lägg ner i samma skål.
- Ringla över Felix Ceasardressing och blanda runt. Hyvla parmesan, och toppa med kycklingen, krutongerna och ringla över lite extra Ceasardressing!