Hållbar odling
Arbetet för att minska vår miljöpåverkan börjar ute på åkrarna där våra råvaror växer. I samarbete med odlarna gör vi ständigt förbättringar för att göra produkterna så miljömässigt hållbara som möjligt. Förutom att beräkna klimatavtrycket för alla våra produkter har forskningsinstitutet RISE också hjälpt oss undersöka vad vårt arbete för mer hållbar odling har gett för resultat.
En stor hjälp är förstås våra kontraktsodlare, som finns i södra Sverige och odlar den gurka vi använder. Alla våra kontraktsodlare är anslutna till kvalitetssystemet Svenskt Sigill, vilket betyder att de uppfyller höga krav på livsmedelssäkerhet och aktivt arbetar med att begränsa sin miljöpåverkan. De senaste åren har våra odlare dessutom certifierats med tilläggen IP Arbetsvillkor, som garanterar sjysta villkor för plockarna, och IP Klimat som innebär att de aktivt arbetar med att minska sin klimatpåverkan. Vill du läsa mer om vår produktion och var våra råvaror kommer från kan du läsa om vår närodlade mat här,