Bao Buns med krispiga nuggets
Ett lättlagat och fantastiskt gott recept på baon buns med krispiga nuggets, asiatisk kålsallad och picklad gurka, toppat med sweet chilisås. En trendig familjefavorit skapad av @matlagerskan i samarbete med Felix.
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 paket krispiga nuggets
- 1 paket bao buns
- Sweet chilisås
- majonnäs
- ½ kruka koriander
Asiatisk kålsallad
- ½ litet kålhuvud
- 1 dl majonnäs
- 2 msk hoisin
- 1 tsk sesamolja
- 2 nypor salt
- 2 msk sesamfrön
Picklad gurka
- ½ dl ättika
- 1 dl socker
- 2 dl vatten
- 2 msk inlagd ingefära
- 1 tsk chiliflakes
RECEPT
Asiatisk kålsallad
- Finstrimla kålen
- Rör ihop kål tillsammans med majonnäs, hoisin och sesamolja i en skål. Smaka av med salt.
- Toppa med sesamfrön.
Picklad gurka
- Rör ihop en lag av ättika, socker och vatten.
- Hacka ingefäran och tillsätt i lagen tillsammans med chiliflakes.
- Hyvla gurka och lägg ner i lagen. Låt stå.
Krispiga Nuggets i bao buns
- Stek nuggets i olja tills de är gyllene och krispiga (instruktioner finns på förpackningen).
- Ånga bao buns enligt instruktioner på förpackningen.
- Servera allt tillsammans med sweet chilisås, majonnäs och färsk koriander. Alla plockar ihop sin egen bao bun. Njut!