Korean fried chicken burger på Felix BBQ Sås & Glaze!
Testa denna krispiga och saftiga kycklingburgare med heta asiatiska smaker. Här har matkreatören @Anoshaseyed tagit fram ett fantastiskt gott recept på Korean fried chicken burger i en sticky glaze som är gjord på Felix BBQ Sås & Glaze. En sås som är perfekt att använda både som glaze och som dippa!

Portioner 2
Tillagningstid 50 minutes mins
INGREDIENSER
Stickysås
- 2 dl Felix BBQ sås & glaze
- 1 st riven vitlöksklyfta
- 1 dl soja
- 2 msk gochujang (beroende på hur starkt du vill ha)
- 1 tsk risvinäger
- ½ dl farinsocker
Kyckling
- 800 g lårfilé
- 2,5 dl majsstärkelse
- 3 tsk vitlökspulver
- 2 tsk chiliflakes
- 1 tsk salt
Frityrsmet
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl majsstärkelse
- 1,5 tsk bakpulver
- 3 dl iskallt vatten
Topping
- Felix BBQ Sås & Glaze
- sesamfrön
- salladslök
- koriander
- chilimayo
Tillbehör
- 1 liten skål Felix BBQ Sås & Glaze
- ½ paket Felix Pommes Chips
RECEPT
Stickysås
- Fräs vitlöken mjukt och tillsätt resten av ingredienserna till såsen.
- Koka i 10 min på låg värme och ta sedan bort från värmen.
Frityrsmet
- Blanda samman frityrsmeten till en slät smet.
Kyckling
- Doppa kycklingen först i majsstärkelseblandningen, sedan i frityrsmeten och slutligen i majsstärkelse igen.
- Fritera kycklingen i 180 grader i två omgångar för bäst krisp (låt svalna något mellan gångerna). Se till att kolla innertemperaturen på kycklingen, den ska vara minst 70 grader.
Servering
- Tillaga Felix Pommes Chips enligt instruktionerna på förpackning.
- Lägg kycklingarna i en bunke och häll på den goda såsen.
- Lägg kycklingen i en burgare och toppa med sesamfrön, salladslök, koriander, extra Felix BBQ Sås & Glaze och ev chilimayo.
- Servera Pommes Chips och dipp tillsammans med burgaren. Njut!