Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Kale Ceasar med saftig kyckling
En fräsch och matig twist på den klassiska ceasarsalladen – med grönkål, kyckling, krispiga krutonger och krämig Felix Ceasardressing. Perfekt till både lunch och middag!
Portioner
4
Tillagningstid
40
minutes
mins
INGREDIENSER
1
st
romansallad
200
g
grönkål
2
st
avokado
2
skivor
surdegsbröd
2
msk
olivolja
1
dl
Felix Ceasardressing
parmesan
salt
peppar
Kyckling
4
st
kycklinglår
2
msk
olivolja
1
msk
honung
1
tsk
lökpulver
1
tsk
vitlökspulver
1
tsk
chiliflakes
½
msk
paprikapulver
½
msk
salt
RECEPT
Marinera kycklingen med alla ingredienser och lägg in i kylen.
Sätt ugnen på 180 grader.
Hacka brödet till små krutonger, ringla på olivolja och salt.
Sätt in både kycklingen och brödet i ugnen. Ta ut brödet efter ca 10 min, och kycklingen efter 20 min.
Hacka grönkålen och massera med lite olivolja och salt. Lägg i en stor skål. Hacka romansalladen och avokadon, och lägg ner i samma skål.
Ringla över Felix Ceasardressing och blanda runt. Hyvla parmesan, och toppa med kycklingen, krutongerna och ringla över lite extra Ceasardressing!
Dela